Veelgestelde vragen

Wat zit er vervat in het pakket?
 • Een pakket is een toeristisch Zomerferry pakket. Het is altijd een combinatie van een busrit in de ene richting  en een vaart op het Albertkanaal in de andere richting tussen Hasselt en Herkenrode.
 • Er is ook een shuttlebus die de afstand van 2km tussen de kade in Stokrooie en de Abdijsite van Herkenrode overbrugt. Maar als u dat wenst, kan u deze 2km ook samen met een gids te voet afleggen.
 • Gidstocht
  • Bij aankomst in Stokrooie leidt een gids je door het landschap van Herkenrode en de Wijers – het land van de 1001 vijvers naar de Abdijsite zelf. Daar profiteer je van de vele toeristische troeven en geeft Herita, de nieuwe beheerder van de site, extra toelichting bij de plannen voor de verdere restauratie van deze erfgoedsite.

  • Bij aankomst in Hasselt neemt een gids je mee op een wandeling tot aan het Stadsmus doorheen de versierde binnenstad met onder andere aandacht voor de erfenis die de Cisterciënzerinnen van Herkenrode er achterlieten. Je vult zelf de resterende vrije tijd in.

En dat pakket zit helemaal in uw ticket! Bekijk hier de verschillende pakketten.

Hoe regel ik een groepservaring?

Groepen vanaf minimum 15 personen kunnen reserveren aan groepstarief. U kan best onmiddellijk reserveren voor het aantal deelnemers dat nu al bekend is zodat uw groep als zeker is van de datum en het pakket van uw voorkeur. Mail ons op zomerferry2024@herkenrode.be en we helpen u graag verder met extra tickets aan groepstarief.

Ik boek voor een groep. Wat doe ik om actheraf extra passagiers aan groepstarief aan mijn groep toe te voegen?

Mail ons op zomerferry2024@herkenrode.be en geef aan hoeveel extra groepsleden tegen groepstarief je wenst toe te voegen. Wij bezorgen jou een kortingscode. Je boekt dagtickets en vermeldt de kortingscode. Zo wordt de groepskorting bij de betaling verrekend.

Wat met kinderen?

Kinderen zijn van harte welkom !

 • Voor de veiligheid vragen we maximaal 5 kinderen tot 12jaar per volwassen begeleider.
 • Kinderen tussen 6 en 12 jaar reserveren een vaart met een kinderticket.
Wat met rolstoelgebruikers?
 • We gaan er van uit dat ze zelf aan boord van de boot of de bus kunnen gaan. Er is geen extra hulp voorzien.
 • De bussen hebben een lagere instap (analoog aan lijnbussen) en op de boot is een aangepast toilet.
 • De gidsen volgen trajecten in Herkenrode en in Hasselt die redelijk goed met een rolstoel kunnen afgelegd worden.
Wat met honden?

Honden zijn toegelaten en moeten aan de leiband op de kades en op de zomerferry.

Waar kan ik parkeren?

Als de vaart in Hasselt vertrekt, kun je parkeren bij Parking Quartier Bleu.

Als de vaart bij Herkenrode vertrekt, is er gratis parkeergelegenheid bij de Abdijsite Herkenrode. Vervolgens neem je de shuttle naar de opstapkade. 

Op welk tijdstip dien ik aanwezig te zijn bij de opstapplaats?

Wij verzoeken jullie vriendelijk om ten minste 15 minuten voor de geplande vertrektijd aanwezig te zijn bij de kade. Deze tijdspanne stelt ons in staat om iedereen op een veilige manier te laten instappen en zorgt ervoor dat alle tickets zorgvuldig gecontroleerd kunnen worden.

Wanneer kan ik terug naar mijn oorspronkelijk vertrekpunt ?

Je vindt het voorgestelde tijdstip op het fysieke ticket dat je ontvangt bij het opstappen op de zomerferry, alsook op de pagina met de uurregeling

Wat met fietsen?

Jouw fiets kan mee op de Zomerferry. Er zijn 20 plaatsen.

 • De bemanning brengt jouw fiets aan boord.
 • Uiteraard zal je dan geen gebruik maken van de bus of de shuttlebus. Kies bij de reservering dan ook voor “enkele vaart ticket”.