Herkenrode Zomerferry

Een verrijkende tocht

Hasselt Herkenrode
10 - 21 augustus
2024

De Zomerferry biedt een exclusieve 40-minuten durende tocht tussen Hasselt en Herkenrode, vol historie en uitzichten, met comfortabele pendelbussen voor gemakkelijke verplaatsingen.
Beide locaties nodigen uit tot het ontdekken van cultuur, geschiedenis en unieke ervaringen met tal van activiteiten en bezienswaardigheden.

inbegrepen in pakket

  • Een pakket is een toeristisch Zomerferry pakket. Het is altijd een combinatie van een busrit in de ene richting  en een vaart op het Albertkanaal in de andere richting tussen Hasselt en Herkenrode.
  • Er is ook een shuttlebus die de afstand van 2km tussen de kade in Stokrooie en de Abdijsite van Herkenrode overbrugt. Maar als je dat wenst, kan je deze 2km ook samen met een gids te voet afleggen.
  • Gids ter plaatse
    • Bij aankomst in Stokrooie leidt een gids je door het landschap van Herkenrode en de Wijers – het land van de 1001 vijvers naar de Abdijsite zelf. Daar profiteer je van de vele toeristische troeven en geeft Herita, de nieuwe beheerder van de site, extra toelichting bij de plannen voor de verdere restauratie van deze erfgoedsite.

    • Bij aankomst in Hasselt neemt een gids je mee op een wandeling tot aan het Stadsmus doorheen de versierde binnenstad met onder andere aandacht voor de erfenis die de Cisterciënzerinnen van Herkenrode er achterlieten. Je vult zelf de resterende vrije tijd in.

En dat pakket zit allemaal in jouw ticket!

Tarieven

groepservaring

Verzamel je vrienden, familie of collega's

Stap aan boord van onze Zomerferry en laat je meenemen op een reis van stadspoort naar abdijpoort, een unieke kans om Hasselt vanaf het water te beleven. Met plaats voor groepen vanaf 15 personen biedt onze ferrytocht niet alleen een prachtig uitzicht op de stad en haar waterwegen, maar ook een diepe duik in de rijke geschiedenis die Hasselt verbindt met de abdij van Herkenrode. Onze professionele gidsen zullen jullie trakteren op fascinerende verhalen en inzichten, waarbij elk woord je dichter bij het hart van de 'hoofdstad van de Smaak' brengt.

Waarom als groep boeken?

  • Speciale korting: Profiteer van onze aantrekkelijke groepstarieven en beleef samen meer voor minder.
  • Exclusieve ervaring: Geniet van een gedeelde ervaring die de banden versterkt en nieuwe herinneringen creëert.
  • Persoonlijke aandacht: Onze gidsen zorgen voor een intieme en interactieve ervaring, afgestemd op jullie groep.

route & activiteiten

Stap aan boord van onze Zomerferry en laat je gedurende 40 minuten onderdompelen in de rijke historie en prachtige vergezichten die Hasselt en Herkenrode met elkaar verbinden. 

Een comfortabele pendelbus zorgt ervoor dat je gemakkelijk en ontspannen verplaatst naar de andere locatie, ongeacht waar jouw trip aanvat.  Maar voor degenen die de voorkeur geven aan een beetje avontuur, biedt de weg nog een prachtige kans: waarom niet te voet of met de fiets de omgeving verkennen? Dankzij de goed gemarkeerde fietsknooppunten en wandelroutes, kun je genieten van de adembenemende vergezichten en de frisse lucht.

Maar het avontuur hoeft hier niet te eindigen. Zowel in Hasselt als Herkenrode wachten nog tal van activiteiten en ervaringen op je. Ontdek de levendige straten van Hasselt, vol met unieke winkels, gezellige cafés, en culturele bezienswaardigheden. Of verdiep je verder in de serene sfeer van Herkenrode, waar de abdij, de tuinen, en de kunstcollecties een oase van rust en inspiratie bieden.

Of je nu op zoek bent naar een dag vol cultuur, geschiedenis, of gewoon een unieke manier wilt om tijd door te brengen met vrienden en familie, Hasselt en Herkenrode bieden een schat aan mogelijkheden om je dag compleet te maken.

praktische informatie

icoon kalender

Data & uurregeling

Het vaarschema biedt een helder overzicht van uitvaartdagen, vertrektijden en bijbehorende pendelbusdiensten, zodat je moeiteloos je reis kunt plannen.

icoon kompas

Route

Ontdek de route tussen Hasselt en Herkenrode, waar onze Zomerferry je langs schilderachtige locaties voert, verweven met cultuur en historie.

icoon parkeren

Parkeren

Start in Herkenrode:
Gratis parkeren bij Abdijsite Herkenrode.

Start in Hasselt:
Parkeren bij Quartier Bleu. 

icoon uurwerk

Kom op tijd

Om een vlot verloop van je reis te garanderen, is het essentieel om op tijd te arriveren voor je geplande vertrek.