Herkenrode Zomerferry

locaties & activiteiten

route van de zomerferry

Route Zomerferry
 • Gedurende 40 onvergetelijke minuten vaar je door de tijd. Voor of na deze betoverende tocht zorgt een comfortabele pendelbus ervoor dat je moeiteloos en ontspannen naar de andere locatie verplaatst wordt, ongeacht waar jouw ontdekkingsreis begon. Dit gemak dient als de perfecte brug tussen het oude en het nieuwe, tussen geschiedenis en hedendaagse avontuur.
 • Maar waarom zou je jouw avontuur hier laten eindigen? Ga te voet of spring op de fiets en laat de goed gemarkeerde fietsknooppunten en schilderachtige wandelroutes je leiden door de betoverende landschappen. Voel de frisse lucht in je longen en de vrijheid onder je voeten (of wielen) terwijl je jezelf verliest in de adembenemende vergezichten die elke bocht en elk pad te bieden heeft.

bestemmingen van de zomerferry

VERTREK IN herkenrode

Herkenrode

Als je kiest voor een bezoek aan Hasselt, vertrek je in Herkenrode op de gratis parking van de Abdijsite

 • Je kan er een hele dag gratis parkeren.
 • Meld je tijdig aan bij medewerkers van Zomerferry op de plaats die in jouw pakket vermeld staat . Toon jouw bevestigingsbericht dat je bij jouw reservering ontving en je ontvangt jouw vaarbewijs.
 • Afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt, brengt de bus je ofwel van de parking in Herkenrode naar de kade van Stokrooie en daar neemt u de Zomerferry naar de kade aan Quartier Bleu in Hasselt. (Op de boot vertelt de gids over Hasselt en het Albertkanaal)
  Ofwel brengt de bus je rechtstreeks van de parking in Herkenrode naar de kade van Quartier Bleu en daar begint dan jouw bezoek aan Hasselt.
 • Jij kiest waar je gaat en staat, de stad is van jou! In elk geval wacht een gids (ook inbegrepen in jouw ticket!) jou op en neemt je mee doorheen de versierde binnenstad tot aan Het Stadmus dat in de Virga Jesse periode het hoofdkwartier is van de Virga Jesse feesten. Visit Hasselt, het kantoor met de toeristische informatie van de Stad Hasselt, is daar ook vlakbij.
 • Kom zeker ruim op tijd terug naar de aanlegkade bij Quartier Bleu voor jouw terugreis (of bus of boot volgens jouw gekozen pakket).
 • Meld je op de voor jou gereserveerde uren en plaatsen - een andere vaart of bus kan immers niet gegarandeerd worden - en volg de richtlijnen van de begeleiders en gidsen op.
 • De abdijsite is open van 10u tot 18u. U kan dus vóór of nà het bezoek aan Hasselt ook – als je dat wenst - de site van Herkenrode bezoeken. (Extra toelichting hierover is ook inbegrepen in uw ticket!) Dan hoor je uiteraard of vroeger aan te komen of langer te blijven.

  VERTREK IN hasselt

  virga jesse feesten hasselt 2024 Quartier Bleu

  Als je kiest voor een bezoek aan Herkenrode, parkeer je in Hasselt in de overdekte parking Quartier Bleu, de goedkoopste parking van Hasselt

  • Volg de kade (Slachthuiskaai) tot de aanlegplaats van de Zomerferry.
  • Meld je tijdig aan bij één van de medewerkers van de Zomerferry op de plaats die in jouw pakket vermeld staat. Toon het bevestigingsbericht dat je bij jouw reservering ontving en je krijgt jouw vaarbewijs.
  • Afhankelijk van jouw gekozen pakket, brengt de bus jou rechtstreeks van de kade Quartier Bleu (waar de zomerferry aanlegt) naar Herkenrode, parking Abdijsite. Wandel van daar naar het Poortgebouw. Hier start jouw bezoek aan Herkenrode.
  • Ofwel neem je aan de kade van Quartier Bleu (Slachthuiskaai) in Hasselt de Zomerferry.
  • Tijdens de vaart geeft een gids een boeiend verhaal over het Albertkanaal, Hasselt en Herkenrode.
  • Wanneer jou toekomt aan de kade van Stokrooie wacht de shuttlebus jou op en brengt jou naar de parking van de Abdij van Herkenrode.
   Maar als je dat wenst, kan je vanaf de kade van Stokrooie voor een gegidste wandeling tot aan het Poortgebouw kiezen. Daar begint jouw bezoek aan Herkenrode.

  Kom op tijd terug naar de parking van de Abdijsite voor jouw terugreis !

  Meld je op de voor jou gereserveerde uren en plaatsen - een andere vaart of bus kan immers niet gegarandeerd worden - en volg de richtlijnen van de begeleiders en gidsen op.

  veelgestelde vragen 

  Overige informatie kan je terugvinden bij de veelgestelde vragen.
  Niet het antwoord op jouw vraag kunnen terugvinden, contacteer ons  dan via 0468 09 08 02 of stuur een e-mail naar zomerferry2024@herkenrode.be