Herkenrode likeuren

Herkenrode sleedoornlikeur

Deze uiterst smaakvolle likeur dankt zijn sterke smaak aan het gebruik van zorgvuldig geselecteerde sleedoornbessen. Sleedoornbessen worden ook wel sleepruimen genoemd. Na een wekenlange marceratie van de bessen (pruimen) wordt er gedestilleerd en geproduceerd volgens een ambachtelijke wijze, zodat we een uiterst krachtige en volledig natuurlijke likeur bekomen.

50 cl fles  met 26% vol alcohol.

Fruitig en kruidig tegelijk.

De sleedoorn is een struik uit de rozenfamilie. De plant komt vooral voor langs bosranden.
De bloei is van maart tot april, en de bestuiving vindt plaats door insecten, vooral door de honingbij.
De vruchtzetting is vanaf augustus. De sleepruimen zijn zeer wrang en worden verwerkt in jam, vruchtenmoes, vruchtensap, likeur, vruchtenwijn en brandewijn.

Vlierbloesemlikeur

Deze uiterst smaakvolle vlierbloesemlikeur dankt zijn zachte smaak aan het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vlierbloesem. Na een wekenlange maceratie van de bloesem (bloemschermen) wordt er gedistilleerd en geproduceerd volgens een ambachtelijke wijze, zodat we een uiterst fijne, volledig natuurlijke likeur bekomen.

50 cl fles met 24% vol alcohol

De gewone vlier is een plant uit de muskuskruidfamilie. De bloei is van mei tot juli. De bestuiving vindt plaats door insecten. De vruchten zijn in september en oktober rijp. De plant vermeerdert zich door zaad, dat vooral door spreeuwen wordt verspreid.
Vlierbessen bevatten veel vitamines. Van de bessen wordt vruchtensap, sterke drank, jam, gelei en siroop gemaakt.

Bernardushoninglikeur

De "Bernardushoning" -likeur is een realisatie van de samenwerking van Herkenrode vzw met het Nationaal Jenevermuseum Hasselt. De basis is graanalcohol, honing en kruiden uit de kruidentuin van Herkenrode. De exacte verhouding behoort tot de geheime receptuur van de meester-stoker.

50 cl fles met 24% vol alcohol