vzw Herkenrode HERKENRODE vzw Vrienden van Herkenrode op Tuiltermolen
U bent nu hier: Home - Kruidenkenniscentrum - Kruidentuin winterklaar

2015-03-26 Bezoek aan Bingen

26/03/2015

In de schoot van Herkenrode vzw werd enkele jaren geleden een deelwerkgroep ‘Kruidenkenniscentrum’ met vrijwilligers opgericht. Doel: organiseren van lezingen, workshops en infoavonden i.v.m. kruiden.

 

 

 

Het begrip kruiden mag hier erg ruim gezien worden. Zo is er het gebruik in de keuken, het geneeskundige aspect en het gebruik in de natuurcosmetica. Verder wordt ook de opleiding en begeleiding van gidsen (herboristen) voor de kruidentuin in Herkenrode verzorgd, is er de jaarlijkse organisatie van de Kruidendag op 15 augustus en tenslotte organiseert het team ook didactische uitstappen.

Vorig jaar stond de kruidentuin in Herkenrode in het teken van Karel de Grote en dit jaar zal Hildegard van Bingen uitvoerig aan bod komen.

Om Hildegard van Bingen (1098-1179) beter te leren kennen is een bezoek aan de stad Bingen am Rhein en omgeving zeker aangeraden.

Mw. Kerstin Peters, marketingverantwoordelijke van Bingen, had een omvangrijk programma samengesteld. We brachten een bezoek aan alle sites die met Hildegard te maken hebben. Bovendien had ze ook gesprekken geregeld met o.a. de directeur van het ‘Museum am Strom’, met de zusters van het Hildegard-Forum en de stedelijke culturele en toeristische dienst.

 

Al deze contacten zijn erg positief verlopen en kunnen zeker leiden tot een grotere samenwerking tussen Bingen en het Kruidenkenniscentrum Herkenrode. Als eerste resultaat zal de stad Bingen met een infostand vertegenwoordigd zijn op de Kruidendag te Herkenrode op 15 augustus 2015. Het programma van deze dag – dat dus in het teken zal staan van ‘Hildegard van Bingen’ – kan nu al opgevraagd worden door een mail te sturen naar kruidenkenniscentrum@herkenrode.be

 

Het bezoek eindigde alvast met een uitnodiging voor een tegenbezoek aan Herkenrode en Hasselt.