vzw Herkenrode HERKENRODE vzw Vrienden van Herkenrode op Tuiltermolen
U bent nu hier: Home - Kruidenkenniscentrum - Kruidentuin winterklaar

2014-11-13 Beurs Alcobaça Portugal

13/11/2014

Doces & Licores Conventuais

 

Herkenrode op " Internationale Patisserie- en Likeurbeurs" in de abdij  van Alcobaça (Portugal)

Voor de zevende keer nam Herkenrode vzw deel aan de internationale beurs 'Doces & Licores Conventuais'' in de Portugese  Cisterciënzerabdij in Alcobaça.

 

Chocolade en abdijbier

De vrijwilligers van Herkenrode vzw trokken afgelopen weekend opnieuw naar Alcobaça in Portugal, gelegen op zo'n 100 km van Lissabon. Irène Bien van de Herkenrode vzw: We zijn blij dat we opnieuw op dit evenement aanwezig waren. Ieder jaar trekt deze beurs meer dan 20 000 bezoekers aan. Om Herkenrode en Hasselt te promoten namen we Herkenrode chocolade en ook voor het eerst ook pralines en de erkende abdijbieren bruin en tripel mee".

 

 

Export

De Limgurgse brouwerij Sint-Jozef  steunt dit initiatief en samen met de firma Essers maken zij het transport mogelijk. Jef Cornelissen:" We zijn verheugd dat Herkenrode vzw via het netwerk van de cisterciënzer abdijen en sites zijn schouders mee onder de promotie van de abdijbieren zet. We hopen dan ook dat dit  een aantal positieve contacten kan opleveren om de Herkenrode bieren ook in het buitenland op de kaart te zetten."

 

Promotie

Herkenrode vzw kan tevreden terugkijken op een geslaagde beursdeelname. "Dat klopt heel zeker want op enkele flessen abdijbier na is alles verkocht. Herkenrode bruin raakte zondagvoormiddag reeds uitverkocht maar de pralines haalden net het einde van dag 2. Daarnaast hebben we volop promotie gemaakt voor de abdijsite Herkenrode en Hasselt" aldus Marina Martens van Herkenrode vzw.