vzw Herkenrode HERKENRODE vzw Vrienden van Herkenrode op Tuiltermolen
U bent nu hier: Home - Agenda

Unieke kruidenwandeling

Datum 23/04/2019 00:00

UNIEKE KRUIDENWANDELING DOOR DE VEBORGEN TUINEN VAN HERKENRODE

 

Beste Kruidenliefhebber,

 

De kruidentuin van Herkenrode is alom bekend maar er is nog een andere tuin die normaal niet toegankelijk is voor publiek. Het kruidenkenniscentrum van Herkenrode kreeg uitzonderlijk de toestemming voor een wandeling in de verborgen tuin van Herkenrode, voor een kijkje achter het witte kloostergebouw.

 

 

 

 

 

 

 De vroegere tuin van de abdissen van Herkenrode kende heel wat gedaanteverwisselingen: van Franse tuin naar Engelse, van nutstuin naar lusttuin, van moestuin naar schapenweide…

We wandelen doorheen de tijd en komen eetbare wilde planten tegen, zeldzame stinze planten en speciale bomen zoals de eeuwenoude tulpenboom.

Ontdek samen met herborist en natuurgids Nathalie Hermans van het kruidenkenniscentrum de  Venusbeeldjes en Maria in de luchtwortels van de indrukwekkende moerascypres,  alsof de abdissen een laatste stempel willen drukken op het landschap.

 

Praktisch:

Waar: Poortgebouw Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

Wanneer: 23 april 2019 om 18u30.

Prijs:  15 euro

Inschrijven: door te mailen naar info@kruidenkenniscentrum.be en door overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE82 0689 0965 0768 van het Kruidenkenniscentrum Herkenrode.

met vermelding van KRUIDENWANDELING en naam/namen van de inschrijver(s).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 25. Schrijf je dus tijdig in.

 

Het Kruidenkenniscentrumteam

Teamleden: Greet Bas, Marina Cluysen, Mary Diaz, Myriam Engelen, Nathalie Hermans, Ronny Nulens, Dominique Vreven, Eef Wouters